Новини

Ученически проект за симулация на съдебно дело ‘School Mock Court Case Project SCIO, 2020'

На 17. 11. 2020 г. приключи тазгодишното международно единадесето по ред издание на Ученически проект за симулация на съдебно дело ‘School Mock Court Case Project SCIO, 2020’, Шотландия. В него участваха отбори  от ЮАР, Германия, Сан Салвадор, България и голям брой училища от страната домакин. Отборът на Защитата (ответници) на 2АЕГзавърши на четвърто място в крайното класиране, което е изключителен успех за нашите ученици, които се включиха за първи път в такъв вид състезание по право.

 

На базата на получен общ брой точки, нашите ученици завоюваха награди във всяка една от обявените категории:

⦁ Пледоари – второ място

⦁ Адвокати – трето място

⦁ Свидетели – трето място

Аплодисменти и адмирации за учениците, дръзнали да се изправят лице в лице с носители на езика цел (АЕ) и отбори, който от години изучават право и участват в подобни състезания! 

Поздравления и пожелания за още по-големи успехи за:

Ива Николаева (10 б), Ния Балчева (10 б), Елица Тодорова (10 г), Лилиа Беляшка (10 г), Ориeл Зари (10 г), Юрий Киряков (10 г)

Ръководител на отборите на 2АЕГ: д-р Мария Методиева, главен учител по АЕ

 

Осигурена от РЦПППО – София-град възможност за психологическа подкрепа на ученици, родители и педагогически специалисти от дистанция

Във връзка с писмо с вх. № РУО1-30702/03.11.2020 г. и Изх. № РУО1-31233/06.11.2020 г. относно осигурена психологическа подкрепа на ученици, родители и педагогически специалисти в създалата се ситуация с COVID-19 и в условията на обучение от разстояние в електронна среда, Ви уведомявам, че Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ е разкрил самостоятелна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози от РЦПППО – София-град.

Приложено предоставям утвърден от директора на РЦПППО – София-град График за дежурства на специалистите, които ще провеждат психологическите консултации от дистанция за месец ноември 2020 г., като евентуални промени ще бъдат отразявани на сайта на РЦПППО – София-град http://www.rcsf.bg/.

Приложения:

  1. График за дежурства на психолози от РЦПППО – София-град.

Столичното образование получи световно признание от Google чрез II АЕГ „Томас Джеферсън“

На 29.10.2020 г. от 10:30 часа се проведе онлайн събитие във II АЕГ „Томас Джеферсън“  във връзка с обявяването на гимназията за Google референтно училище. В събитието взеха участие  г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, Генчо Керезов, заместник-кмет по направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие'' на Столична община, Марк Санс Лопес, директор направление “Образование” в Google за Южна, Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка, г-жа Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката и д-р Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието. Официалните гости  обявиха нови проекти и политики за образователния сектор в столицата, страната и Европа.

Столичната II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” стана първото Google референтно училище в София. “Референтно училище” е световна програма на Google, за учебни заведения, които подобряват учебния процес чрез  дигитални технологии. За да станат част от нея, училищата покриват специфични критерии. II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън”  е едва второто Google референто училище в Централна и Източна Европа. 

За да покрие критериите, II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” в партньорство с Център за творческо обучение постигна: 

18 сертифицирани учители по програмите Google Certified Educator;

1138 персонални профила в Google G suite 

Над 180 Chromebook устройства за общо 4 паралелки ученици от 8 и 9 клас;

Персонален Chromebook за всеки учител в паралелките, работещи по модела “Едно към едно (1:1)” ;

Цяла година педагогически и организационен опит при въвеждане на модела и участие в официалното изследване, възложено от Министерство на образованието и науката.

Училището участва и в проекта на Столична община, РУО - София-град и Център за творческо обучение за разкриване на нови паралелки, работещи по модела 1:1, от началото на втория срок на учебната 2020/2021 г.

“За нас е гордост да можем да си партнираме с училище като II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” - едно от училищата-лидери в дигитализирането на столичното образование. Благодарение на сериозната работа, която свършиха в последните години, усилията им бяха разпознати от Google и те получиха признанието “Референтно училище”. Благодарение на постиженията на II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън”, в София стартира голям проект за дигитализиране на образованието, който ще го нареди сред световните лидери в сферата”, каза Александър Ангелов, управител на Център за творческо обучение.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИE !

Ръководството на Втора АЕГ "Томас Джеферсън" уведомява всички свои ученици и техните родители за нови установени, с PCR тест, случаи на COVID-19 в училище на ученици от 9, 10 и от 11 клас. Паралелките, в които се обучават учениците с положителни тестове, са поставени под карантина от СРЗИ до 11.11.2020 г. Предприети са всички задължителни и препоръчителни мерки, описани в Насоки за работа в условията на COVID-19 в училище. Учениците от трите паралелки продължават обучението си в електронна среда от разстояние при спазване на дневния режим и седмичното разписание. Всички помещения са продължително проветрени, направено е влажно почистване и пълна дезинфекция на повърхностите в гимназията. Считано от днес 29.10.2020 г. учебният процес за всички паралелки в училище продължава в електронна среда от разстояние при запазване на седмичното разписание до 11.11.2020 г. вкл.

Пазете се и бъдете здрави!

Фотоалбуми

Адрес

ж.к. Стрелбище,
ул.Траяновa врата 26
район Триадица
Пощенски код 1408
+359 2 828 36 79
+359 888 19 17 61
+359 888 19 24 59
2els.Sofia@2els.com

Втора Английска Гимназия

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.