Символи

Емблемата на Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън", както всеки отличителен знак, идентифицира своя притежател. Тя е създадена през 1991 г. Представлява син щит, в централната част на който, на заден план, със светлосин цвят и готически шрифт, е изписана римската цифра ІІ. На преден план, пак с готически шрифт, на английски език е изписан вида на училището: English Language School. В долната част на емблемата, под щита, е разположена синя лента с надпис на английски, съдържащ името: "Thomas Jefferson".
Емблемата е преработена през 2009 г. и в обновения си вариант съдържа елипсовиден овал, опасващ щита, в който е вписано името на гимназията на български език - Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън".

Символичното значение, което е вложено в изображението, навява чувство за защита, убежище, закрила. Цветовете, използвани в ембелемата, са добре подбрани и носят своите послания: жълтото е знак на светлината, интелекта, вярата и добротата, а синьото - символ на великодушие, честност, вярност и безупречност, или просто небе.

Знамето е на бяла основа, с послание за мир и ред, с черни - заради неспокойния ни дух - обозначения на български език за името на гимназията и с основен акцент върху емблемата.

От 2009 г. 2АЕГ има задължителна официална униформа, която се състои от светло бежово пепитено сако, бежова риза и синя вратовръзка. Логото на училището е избродирано върху вратовръзката и сакото. Задължително се облича на училищни тържества, представителни и извънкласни дейности в София, България и чужбина.

От тази учебна година се въвежда с решение на Педагогическия съвет и съгласувано с Ученическия парламент и задължителен ежедневен елемент – тениска тип Лакоста в следните цветове: морско синьо, бяло, жълто, червено, розово и тъмно синьо.

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.