MASTERCLASS ART AKADEMY представя : „РИСУВАНЕ С ЧАЙ"

„Запомнете – рисуването е преди всичко удоволствие. Най-важно от всичко е да си доставите удоволствие. Затова ще рисуваме, ще пием чай, ще слушаме музика, ще си говорим. Винаги слушайте музика, докато рисувате. И не правете винаги едно към едно това, което казвам. Защото сме много различни хора. „

Така преподавателят по рисуване Георги Йорданов започна един различен час по съпреживяване, наречено „Рисуване и чай“  с ученици,  които участват в група по изобразително изкуство MASTERCLASS ART AKADEMY по Национална програма „Заедно в изкуството и спорта“. Свидетели на магическата поява на ученическите творби на коледна тематика бяха заместник-министърът на образованието и науката , д-р Емилия Лазарова, началникът на РУО София-град, д-р Ваня Кастрева и директорът на гимназията-г-жа  Веселина Иванова. 

В рамките на два часа, за първи път в училището, се използва и нов интерактивен дисплей – върху него Георги Йорданов нарисува два типа елхи, които биха могли да бъдат модел за бъдещите художници. Върху дисплея, закупен със средства по проект „Образование за утрешния ден, ще може да се рисува занапред и с истински бои.

„Изобразителното изкуство дава възможност да изразите чрез различни цветове своите преживявания, своите духовни стремежи и своето виждане за света и всичко, което се случва около Вас“, каза на учениците зам.-министър Лазарова. Тя ги поздрави, че са се възползват от националната програма, в която са ангажирани близо 62 000 ученици в групи по изкуства и спортни отбори . Тя добави, че тази програма за втора поредна година дава възможност за развитие на талантите. 

Подобни интересни и полезни дейности в рамките на програмата със сигурност ще предизвикат интерес и желание за участие в клубовете от още повече ученици.

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.