Фестивал “Глобално образование”

На 20.04.2022 г. Във Втора АЕГ се проведе  фестивал „Глобално образование“ по проект „Глобалното образование – новото образователно поле“, финансиран от ЕС в рамките на програма на Съвета на Европа, ръководен от проф. Румен Вълчев, директор на Център”Отворено образование”.

Участваха  ученици и преподаватели от НФСГ с  г-жа Ингилизова, , 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ с  г-жа Елена Вретенарова, 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ с г-жа Живка Владова, НПГ по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“с г-жа Василка Димитрова и ученици от 2 АЕГ с г-жа Мариана Бошнакова. Мотото на фестивала е “ Да преминем от знания към действия! Учениците споделиха проекти по гражданско образование и проектно базирано обучение по география и икономика и философия за  глобални проблеми, свързани с Целите за  устойчивото развитие на Земята на ООН до 2030 г. 

Представените образователни идеи показват отношение на глобална отговорност към процесите в света, инициативност и креативност на учениците изразена чрез конкретни  проектни дейности. В работни групи учениците определиха и основните проблеми на устойчивото развитие в България, предмет на националната политика на страната.

Обменените практики на фестивала доказаха, че в съответствие с мисията на съвременното образование се изграждат ефективни модели на гражданско поведение на младите хора, на нагласи и желание за промяна на света към по-добро.

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.