Столичното образование получи световно признание от Google чрез II АЕГ „Томас Джеферсън“

На 29.10.2020 г. от 10:30 часа се проведе онлайн събитие във II АЕГ „Томас Джеферсън“  във връзка с обявяването на гимназията за Google референтно училище. В събитието взеха участие  г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, Генчо Керезов, заместник-кмет по направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие'' на Столична община, Марк Санс Лопес, директор направление “Образование” в Google за Южна, Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка, г-жа Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката и д-р Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието. Официалните гости  обявиха нови проекти и политики за образователния сектор в столицата, страната и Европа.

Столичната II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” стана първото Google референтно училище в София. “Референтно училище” е световна програма на Google, за учебни заведения, които подобряват учебния процес чрез  дигитални технологии. За да станат част от нея, училищата покриват специфични критерии. II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън”  е едва второто Google референто училище в Централна и Източна Европа. 

За да покрие критериите, II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” в партньорство с Център за творческо обучение постигна: 

18 сертифицирани учители по програмите Google Certified Educator;

1138 персонални профила в Google G suite 

Над 180 Chromebook устройства за общо 4 паралелки ученици от 8 и 9 клас;

Персонален Chromebook за всеки учител в паралелките, работещи по модела “Едно към едно (1:1)” ;

Цяла година педагогически и организационен опит при въвеждане на модела и участие в официалното изследване, възложено от Министерство на образованието и науката.

Училището участва и в проекта на Столична община, РУО - София-град и Център за творческо обучение за разкриване на нови паралелки, работещи по модела 1:1, от началото на втория срок на учебната 2020/2021 г.

“За нас е гордост да можем да си партнираме с училище като II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” - едно от училищата-лидери в дигитализирането на столичното образование. Благодарение на сериозната работа, която свършиха в последните години, усилията им бяха разпознати от Google и те получиха признанието “Референтно училище”. Благодарение на постиженията на II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън”, в София стартира голям проект за дигитализиране на образованието, който ще го нареди сред световните лидери в сферата”, каза Александър Ангелов, управител на Център за творческо обучение.

Фотоалбуми

Адрес

ж.к. Стрелбище,
ул.Траяновa врата 26
район Триадица
Пощенски код 1408
+359 2 828 36 79
+359 888 19 24 59
2els.Sofia@2els.com

Втора Английска Гимназия

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.