Бронзов медал на Мартин Горанов от 11 б на Европейската олимпиада по география (EGEO 2023)

 Бронзов медал на Мартин Горанов от 11 б  на Европейската олимпиада по география (EGEO 2023)Европейската олимпиада по география (EGEO 2023) Бронзов медал на Мартин Горанов от 11 б  на Европейската олимпиада по география (EGEO 2023)

От 24.06 до 30.06.2023 г. в Белград, Р Сърбия се проведе 8-то издание на Европейската олимпиада по география (EGEO 2023). Мартин Горанов от 11 Б клас на 2.АЕГ бе в състава на националния отбор на престижния географски  форум. В олимпиадата участваха над 10 държави, сред които и традиционните шампиони от Русия, Румъния, Казахстан, Литва. Мартин Горанов показа отлично представяне и завоюва бронзов медал в голямата възрастова група, редом до най-добрите млади географи в Европа. Българският представителен отбор завоюва още 10 медала в различните възрастови групи, сред които 5 бронзови, 3 сребърни и 1 един златен медал.

Форматът на събитието е  като на международната олимпиада по география - IGEO, с включено културно представяне на страната и изработване на плакат по проблемен въпрос. Отличната подготовка на учениците постави България на световната карта на медалистите в областта на географията!

Специални благодарности на МГ “д-р Петър Берон”, гр. Варна за възможността и подкрепата, която дадоха на нашия ученик!

Благодарности и на ръководството на 2.АЕГ и пожелание за нови географски върхове!

Фотоалбуми

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.